Πατατόσπορος Spunta 25 Kg

Κωδικός: 12515
Μεσοπρώιμη ποικιλία 95-110 ημερών. Μέγεθος κονδύλων μεγάλο με σχήμα ωοειδές-επιμήκες με καλή ομοιομορφία. Χρώμα σάρκας ελαφρώς κίτρινο με επιδερμίδα κίτρινη.
  • Ποικιλία: Spunta
  • Μέγεθος: 28/35, 35/55
  • Κλάση: "E", "A"
  • Καρτελάκι: Άσπρο, Μπλέ
  • Μήνας Σποράς: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος
Συσκευασία Κωδικός tick
25 Kg, Σακί, Α, 28/35 11656
25 Kg, Σακί, Α, 35/55 11666
25 Kg, Σακί, Ε, 28/35 11655
25 Kg, Σακί, Ε, 35/55 11658

Ειδικές πληροφορίες καλλιέργειας

Επώνυμη ποικιλία του σποροπαραγωγικού οίκου BBS διατίθεται από την Gemma. Χώρες παραγωγής από τον ίδιο οίκο είναι ηΟλλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Γαλλία.
Πληρούνται όλα τα φυτοπαθολογικά κριτήρια ώστε φέρει πιστοποίηση από το εκάστοτε Ευρωπαϊκό Υπουργείο για την υψηλή ποιότητα του και την απουσία ασθενειών (βακτήρια, ιώσεις κλπ). 

Λίγες πληροφορίες για την ποικιλία

Η spunta δημιουργεί φυτά με όρθια-ημιόρθια ανάπτυξη και πυκνό φύλλωμα. Τα άνθη εμφανίζονται σπάνια και έχουν χρώμα λευκό. Πρόκειται για μεσο-πρώιμη ποικιλία (95-110 ημερών από το φύτρωμα) με υψηλή παραγωγική ικανότητα που παράγει μεγάλο αριθμό κονδυλων (πατάτες).
Το μέγεθος των κονδύλων (πατατών) είναι μεγάλο έως πολύ μεγάλο με σχήμα ωοειδές-επιμήκες με καλή ομοιομορφία. Το χρώμα της επιδερμίδας και της σάρκας είναι ελαφρώς κίτρινο. Παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή στην μηχανική καταπόνηση, μεγάλη αντοχή στο εσωτερικό μαύρισμα και μικρή έως μέτρια δευτερεύουσα ανάπτυξη. 
Οι κόνδυλοι παρουσιάζουν μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία και σε άμυλο. Η πολύ καλή της γεύση και χωρίς να μαυρίζει μετά το μαγείρεμα την καθυστούν μια ποικιλία πολύ εμπορική.

Ο πατατόσπορος Spunta είναι διαθέσιμος συνήθως από αρχές Δεκεμβρίου έως τέλη Απριλίου μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.


Χαρακτηριστικά της Spunta



Κόνδυλοι Spunta


 Τρόπος μαγειρέματος Α/Β 
 ΩρίμανσηΜεσο-πρώιμη 
 Παραγωγή Υψηλή προς πολύ υψηλή 
 Μέγεθος κονδύλων Μεγάλο 
 Σχήμα κονδύλωνΩοειδείς / μακριοί 
 Παραγωγή Υψηλή
 Χρώμα σάρκας Ελαφρύ κίτρινο
 Χρώμα επιδερμίδας Κίτρινο 
 Βάθος ματιών Ρηχά μάτια 
 Ομοιομορφία σχήματος Ομοιόμορφοι κόνδυλοι
 Ξηρά ουσία Μέτρια 
 Ανθεκτικότητα σε ιό X Μέτρια 
 Ανθεκτικότητα σε ιό Yn  Αρκετή 
 Ανθεκτικότητα σε ιό A Υψηλή 
 Ανθεκτικότητα σε Leaf roll Αρκετή 
 Ανθεκτικότητα σε tuber blight Υψηλή 
 Ανθεκτικότητα σε leaf blight Αρκετή 
 Ανθεκτικότητα σε tuber blight Ικανοποιητική
 Εσωτερικά ελαττώματα  Κανένα 
 Εσωτερικοί μώλωπες Ανεπέσθητοι
 Ανθεκτικότητα σε νηματώδης Καμία 
 Ανθεκτικότητα σε Wart disease Υψηλή
 Βάρος κάτω από νερό  +/- 340 

Πρόκειται για μη γενετικά τροποποιημένο πατατόσπορο.
Κατεβάστε, εκτυπώστε και διαβάστε αναλυτικά το τεχνικό φυλλάδιο της Spunta.


Γενικές πληροφορίες για την καλλιέργεια της πατάτας

Ο πατατόσπορος ανάλογα με το μέγεθος του κονδύλου φυτεύεται κατά προσέγγιση στις εξής ποσότητες:

  • 28/35 : 100 - 140 Kg/στρέμμα
  • 35/55:  180 - 230 Kg/στρέμμα
Η Gemma και η BBS δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε επιζήμιες συνέπειες θα μπορούσαν να συμβούν χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες


Όροι πώλησεις πατατόσπορου περιορισμένης ευθύνης

Σε κάθε σάκο πατατόσπορου, ευρίσκεται συρραμένη ετικέτα "Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο" που έχει εκδοθεί από τον επίσημο Οργανισμό πιστοποίησης της χώρας παραγωγής. Εκεί πιστοποιείται ότι ο σπόρος έχει ελεχθεί στην χώρα παραγωγής και πληρεί τους κανονισμούς της Ε.Ε. για την φυτοϋγεία, ποιότητα και γενετική κλάση.
Η κλάση Α είναι κατάλληλη για παραγωγή πατάτας φαγητού και όχι για αναπαραγωγή πατατόσπορου.
Η κλάση Ε είναι κατάλληλη για σποροπαραγωγή υπό τις προϋποθέσεις του νόμου.
Ο σπόρος που συνοδεύεται από διαβατήριο, διακινείται ελεύθερα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Σε περίπτωση που ο αγοραστής διαπιστώσει, ότι η περιεχόμενη σε σάκο σπορομερίδα πατατόσπορου, δεν πληρεί τους φυτοϋγειονομικούς και ποιοτικούς όρους της Ε.Ε. πρέπει εντός 15 ημερών από την παραλαβή των σάκων, πριν εκκενώσει αυτούς και πριν προβεί σε τεμαχισμό κονδύλων και πριν φυτεύσει, να ειδοποιήσει τον προμηθευτή εγγράφως εκθέτοντας τις διαπιστώσεις του, ώστε ο προμηθευτής να έχει την δυνατότητα διερεύνησης.
Η ευθύνη του προμηθευτή δεν μπορεί να υπερβεί την αξία αγοράς του σπόρου και πάντως,σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να έχει διαπιστωθεί από αρμόδια κρατική αρχή πριν τη φύτευση του σπόρου, εάν ο υπό αμφισβήτηση σπόρος, πληρεί ή όχι τις κοινοτικές προδιαγραφές.
Μετά τον τεμαχισμό των κονδύλων του σπόρου ή την φύτευση του ή την πάροδο των 15 ημερών από την παραλαβή του, ο προμηθευτής ούτε αποδέχετε ούτε αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση.
Η φύτευση στον αγρό των κονδύλων ολόκληρων ή τεμαχισμένων, συνεπάγεται αυτοδίκαιη αποδοχή εκ μέρους του παραγωγού, της φυτοϋγείας και ποιότητας του πατατόσπορου σύμφωνα με τις κοινοτικές προδιαγραφές και το φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.
Ποικιλία: Spunta
Μέγεθος: 28/35, 35/55
Κλάση: "E", "A"
Καρτελάκι: Άσπρο, Μπλέ
Μήνας Σποράς: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος

Σχετικά Προϊόντα

Οργανικό λίπασμα για Εσπεριδοειδή

Περισσότερα...

Vivikali DCM 25 Kg

Περισσότερα...

Αρακάς Wando 5kg, 25 kg

Περισσότερα...

Κουκιά Supersimonia SUPERLONGA MAROCCO

Περισσότερα...

Κοκκάρι στρογγυλό Stuttgarter 14/21 ψιλό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Λευκό snowball 14/21 ψιλό

Περισσότερα...

Νάρκισσος διπλός special S148 (150 τεμ.)

Περισσότερα...

Ίριδες μίγμα (μεγ. 8/9) R498 (200 τεμ)

Περισσότερα...

Αντιπαγετική κουκούλα Ενισχυμένη μεγάλη (2,50 m.) 30 g

Περισσότερα...

Αντιπαγετική κουκούλα συσκευασμένη μικρή (1,00 m.) 18 g

Περισσότερα...

Vebirat Block τρωκτικοκτόνο 200 g

Περισσότερα...

ECOR 1 (ECOMIX1) DCM 25 Kg

Περισσότερα...

XL 60 Κρυσταλλικό λίπασμα

Περισσότερα...

Χόρτο για γάτες 12903

Περισσότερα...

Γκαζόν για παραθαλάσσιες περιοχές (Sahara)

Περισσότερα...

Κοκκάρι Ελληνικό μακρύ 21/24 χοντρό

Περισσότερα...

Κοκκάρι Κόκκινο Csardas 14/21 ψιλό

Περισσότερα...

Κρόκοι μίγμα (μεγ. 8/9) 817113 (200 τεμ)

Περισσότερα...

Αμαρυλλίδες Picotee (μεγ. 26/28) 817083 (8 τεμ)

Περισσότερα...

Αντιπαγετικό ύφασμα ρολό (1,60 x 250 m.) 18 g

Περισσότερα...

Αντιπαγετική κουκούλα Ενισχυμένη μικρή (1,00 m.) 30 g

Περισσότερα...

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ